StoryEditorKuchnia regionalna

Przepisy na pierożki z jajecznym farszem

Mamy dla Was super przepis na pierogo z jajecznym farszem. I co najważniejsze, kluczowe jest podsmażenie pierogów. Wasze kubki smakowe będą zachwycone.

Składniki na ciasto:

  • kostka twarogu,
  • szklanka mąki,
  • 1 łyżka masła,
  • szczypta soli;

Składniki na farsz:

  • 5 ugotowanych jajek,
  • 1 surowe jajko,
  • sól,
  • pieprz,
  • koperek,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • olej.

Wykonanie:

Ugotowane jajka posiekać w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać koncentrat, jedno surowe jajko, posiekany koperek oraz sól do smaku. Przesmażyć razem. Ser połączyć z mąką, masłem, solą i zagnieść ciasto. Jeśli ciasto jest za luźne, dodać nieco więcej mąki. Rozwałkować ciasto i wycinać szklanką kółka. Nakładać porcje farszu i sklejać pierożki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż do zrumienienia z dwóch stron.

pogoda
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
23. listopad 2024 08:59