StoryEditorSzkolenia dla KGW

„Dziedzictwo kulinarne regionów – produkty wysokiej jakości” – KGW skorzystajcie ze szkolenia!

28.10.2024., 14:00h

Dzięki szkoleniom dowiadujemy się o tym, co w danej dziedzinie ważne. W ten sposób rozwijamy swoje kompetencje. Warto poszerzać swoją wiedzę – rusza właśnie ciekawy cykl szkoleń dla KGW!

Spis treści:

„Dziedzictwo kulinarne regionów – produkty wysokiej jakości”

„Dziedzictwo kulinarne regionów – produkty wysokiej jakości”. Co zrobić, aby wziąć udział w szkoleniu?

Harmonogram Webinariów

Szkolenia ruszają 28 października i potrwają do 29 listopada 2024 roku. Prowadzone są w cyklach 1,5 godzinnych. Webinaria „Dziedzictwo kulinarne regionów – produkty wysokiej jakości” organizuje Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi, we współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego – nie trzeba za nie płacić.

„Dziedzictwo kulinarne regionów – produkty wysokiej jakości”

Webinaria poprowadzą eksperci z Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Każde szkolenie jest skierowane do konkretnej grupy odbiorców z danego regionu i jest dedykowane kołom gospodyń wiejskich z obszaru określonego województwa.

Na szkoleniach z zakresu dziedzictwa kulinarnego będą poruszane takie oto tematy:

  • żywność wysokiej jakości – oznaczenia i certyfikaty,
  • rodzime rasy zwierząt i dawne odmiany roślin w przetwórstwie żywności,
  • szlaki kulinarne, a produkty regionalne i tradycyjne,
  • jak rozpoznawać żywność wysokiej jakości, czym się kierować przy wyborze produktów,
  • jak promować własne produkty tradycyjne (konkursy kulinarne, imprezy okolicznościowe itp.),
  • jak prezentować produkty i potrawy.

„Dziedzictwo kulinarne regionów – produkty wysokiej jakości”. Co zrobić, aby wziąć udział w szkoleniu?

Przede wszystkim trzeba zarejestrować się na stronie www.kulinaria-kgw.edu.pl i wypełnić formularz zgłoszeniowy. Warto pospieszyć się, ponieważ ilość miejsc jest ograniczona.

image
Szkolenia dla KGW
FOTO: Narodowy Instytut Kultury I dziedzictwa Wsi, Wir.org.pl

Przeczytaj także: Kobiety rolniczki – weźcie udział w tym badaniu!

Harmonogram Webinariów

Szkolenia odbędą się online i są skierowane do Kół Gospodyń Wiejskich. Są zaplanowane na październik i listopad 2024 roku:

  • 28 października godz. 17 – 18.30, pomorskie, Izabella Byszewska
  • 29 października godz. 17 – 18.30, dolnośląskie, Grażyna Kurpińska
  • 30 października godz. 17 – 18.30, kujawsko-pomorskie, Izabella Byszewska
  • 4 listopada godz. 17 – 18.30, małopolskie, Izabella Byszewska
  • 5 listopada godz. 17 – 18.30, mazowieckie, Grażyna Kurpińska
  • 6 listopada godz. 17 – 18.30, świętokrzyskie, Grażyna Kurpińska
  • 7 listopada godz. 17 – 18.30, warmińsko-mazurskie, Grażyna Kurpińska
  • 8 listopada godz. 17 – 18.30, łódzkie, Izabella Byszewska
  • 12 listopada godz. 17 – 18.30, lubuskie, Izabella Byszewska
  • 13 listopada godz. 17 – 18.30, zachodniopomorskie, Izabella Byszewska
  • 14 listopada, godz. 17 – 18.30, podlaskie, Dominik Orłowski
  • 15 listopada godz. 17 – 18.30, lubelskie, Dominik Orłowski
  • 18 listopada godz. 17 – 18.30, podkarpackie, Dominik Orłowski
  • 19 listopada godz. 17 – 18.30, opolskie, Dominik Orłowski
  • 20 listopada godz. 17 – 18.30, śląskie, Dominik Orłowski
  • 21 listopada godz. 17 – 18.30, szkolenie tematyczne dla zainteresowanych: Żywność wysokiej jakości – oznaczenia i certyfikaty, Izabella Byszewska
  • 22 listopada godz. 17 – 18.30, szkolenie tematyczne dla zainteresowanych: Rodzime rasy zwierząt i dawne odmiany roślin w przetwórstwie żywności, Izabella Byszewska
  • 25 listopada godz. 17 – 18.30, wielkopolska, Grażyna Kurpińska
  • 26 listopada godz. 17 – 18.30, szkolenie tematyczne dla zainteresowanych:Dziedzictwo kulinarne na konkursach – jak prezentować produkty i potrawy, najczęściej popełniane błędy, Dominik Orłowski
  • 27 listopada godz. 17 – 18.30, szkolenie tematyczne dla zainteresowanych: Szlaki kulinarne, a produkty regionalne i tradycyjne, Dominik Orłowski
  • 28 listopada godz. 17 – 18.30, szkolenie tematyczne dla zainteresowanych: Jak promować własne produkty tradycyjne (konkursy kulinarne, imprezy okolicznościowe itp.), Grażyna Kurpińska
  • 29 listopada szkolenie tematyczne dla zainteresowanych: Jak rozpoznawać żywność wysokiej jakości, czym się kierować przy wyborze produktów, Grażyna Kurpińska.

Źródło i grafika: Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi, wir.org.pl

fot. envato elements

pogoda
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
27. styczeń 2025 23:46