Kim jest Małgosia Borysewicz z 4. edycji programu „Rolnik szuka żony”?
Małgosia Borysewicz (wcześniej Sienkiewicz) była uczestniczką 4. edycji programu „Rolnik szuka żony” i należy do grona tych rolników, którym udało się znaleźć miłość w produkcji. To dla niej Paweł Borysewicz porzucił życie w odległej Szwecji i powrócił do Polski, by zająć się wspólnie z Gosią pracą w gospodarstwie. Para szybko wzięła ślub i doczekała się syna Ryszarda, a potem córki o imieniu Blanka. Małżeństwo świetnie się dogaduje i aktualnie dogląda budowy nowego obiektu gospodarczego, którym jest obora.
Małgosia Borysewicz z „Rolnik szuka żony” – jak działa na Instagramie?
Udział w programie przyniósł Borysewiczom znaczną popularność, z której jednak korzystają z umiarem. Małgosia doskonale odnalazła się w mediach społecznościowych i z powodzeniem prowadzi swój profil na Instagramie, na którym umieszcza nagrania z pracy w gospodarstwie, ale nie tylko. Rolniczka jest doskonałą kucharką i uwielbia eksperymentować w kuchni. W jej jadłospisie znajdziemy nie tylko nowoczesne dania, ale również tradycyjne, polskie potrawy, których wykonanie nie należy do najłatwiejszych.
Przepis na gołąbki od Małgosi Borysewicz z „Rolnik szuka żony”
W ostatnim czasie na swoim koncie, na Instagramie, Małgosia podzieliła się z obserwatorami przepisem na pyszne, wiosenne gołąbki, których bazę stanowi młoda kapusta. Rolniczka na nagranym filmie prezentuje, jak przebiega proces wykonania dania.
Składniki:
-
1 duża młoda kapusta.
Farsz:
- 1 kg mielonej łopatki,
- 2 torebki ryżu ugotowanego,
- 4 jaja,
- 1 bułka nasączona w mleku,
- poszatkowana cebula,
- pieprz,
- sól,
- słodka papryka,
- czosnek.
Piec około 1,5 h w 150 stopniach.
Oprac. Justyna Czupryniak
Źródło: Instagram/rolnikwszpilkach